Omgeving

Landal De Vlinderhoeve is een waar stukje natuurschoon in een van de mooiste delen van het land. Waarom? Omdat het in een streek ligt waar de natuurlijke beslotenheid geen plaats hoeft te maken voor industrie. Er zijn in deze omgeving dan ook een aantal bijzondere plaatsen te bezoeken, waaronder: Gorssel, Lochem, Bronckhorst, Zutphen en Deventer. Iedere plek heeft wel iets in huis: musea, natuur, marktjes of bijvoorbeeld de mogelijkheid om te winkelen. Tevens vindt u in de directe omgeving maar liefst zes fraaie landgoederen die geregistreerd staan als rijksmonument.

Gemeente Lochem

Lochem is een groene gemeente, uitbundig natuurlijk en glooiend. Het landschap laat fraaie perken zien met interessante doorkijken en een mooi lijnenspel. Imposante bomenrijen, zacht kronkelende beken, krachtig grasland, in de verte opdoemende landhuizen. Dat is het landschap van de gemeente Lochem. Bewegen is vanzelfsprekend en voor iedereen: klootschieten, skeeleren, mountainbiken, wandelen, fietsen, hardlopen, paardrijden, golfen, jeux de boules, ballonvaren, karten, zwemmen, kanovaren, vissen, tennissen, boerenklompgolf. In Lochem hoeft u zeker niet stil te zitten.

Historisch centrum

De stad Lochem heeft een gezellig historisch centrum met leuke winkels, tal van horecagelegenheden en leuke terrasjes. In de binnenstad kunt u gratis parkeren en wifi gebruiken.

Oude monumenten

Lochem heeft veel oude panden. Een gedeelte hiervan is aangewezen als monument. Soms als rijksmonument, zoals bijvoorbeeld Landgoed De Heest of huis Verwolde, maar vaak als gemeentelijk monument. Denk bijvoorbeeld aan het oude postkantoor op de Markt in het centrum van Lochem of aan een groot aantal boerderijen in het buitengebied.

Attracties in de omgeving

Zo kunt u bijvoorbeeld lekker wandelen door het Natuurmuseum die een van de grootste collecties aan Europese diersoorten en meer dan 1.000 dieren laat zien. Museum MORE in Gorssel is het grootste museum in Nederland voor Nederlands Modern Realisme. Zeker een bezoekje waard. Of wilt u liever een dagje lekker ontspannen? Dan is Thermen Bussloo misschien wel wat voor u. Dit is een van de mooiste, grootste en meest exclusieve sauna-, beauty- en wellnessresorts van Nederland. Maar ook een dagje zwemmen, een avondje schouwburg of karten behoort tot de mogelijkheden. En natuurlijk lekker lunchen of dineren bij restaurant Loetje in het centrum van Gorssel.

 
Omgeving kaart